Σεπτεμβρίου 25, 2008

Πρώτη δοκιμαστική του υδροπλάνου στη Ζάκυνθο

Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Εταιρείας

Ημέρα Ζάκυθος – Καθημερινή Εφημερίδα της Ζακύνθου
www.imerazante.gr

Πρώτη δοκιμαστική του υδροπλάνου στη Ζάκυνθο
Εναλλακτικό μέσο μεταφοράς αποκτά το νησί
Εναλλακτικό μέσο μεταφοράς αποκτά το νησί
Δοκιμαστική πτήση προς τη Ζάκυνθο πραγματοποίησε χθες το πρωί (ώρα 8.20), το υδροπλάνο της εταιρείας “Air Sea Lines”, το οποίο μετέφερε την υπεύθυνη για την εξυπηρέτηση των πελατών, κ. Σοφία Παϊπέτη, καθώς και τον εκπαιδευτή των πιλότων της εταιρείας, κ. Γκρέγκ Μάϊλς.
Το υδροπλάνο ελλιμενίστηκε στη προβλήτα που έχει δημιουργηθεί στο μώλο του Αγ. Νικολάου, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, προκειμένου να δει από κοντά το εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, που αποκτά πλέον η Ζάκυνθος.
Ο υπεύθυνος της εταιρείας στο νησί μας, κ. Γιάννης Βυθούλκας, ξενάγησε την κ. Παϊπέτη και τους πιλότους στον χώρο που θα εκδίδονται τα εισιτήρια, ενώ το κλιμάκιο της “Αir Sea Lines” έμεινε στη Ζάκυνθο είκοσι λεπτά.
Στο μεσοδιάστημα, η κ. Παϊπέτη μίλησε, αποκλειστικά, στην εφημερίδα μας, αναφέροντας τα παρακάτω:
“Ήταν η πρώτη πτήση μας προς τη Ζάκυνθο, η οποία ήταν και δοκιμαστική. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και θεωρώ ότι με κάποιες βελτιώσεις που θα γίνουν από τους ειδικούς της εταιρείας, όλα θα πάνε καλά. Πρέπει να πω ότι από Κέρκυρα προς Ζάκυνθο, μπορούν να εξυπηρετηθούν έως 11 άτομα, ενώ οι επιβάτες του δρομολογίου Πάτρα-Ζάκυνθος δεν θα είναι πάνω από 16. Το κόστος του εισιτηρίου, θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες, ενώ κάθε Τρίτη και Τετάρτη δεν θα γίνονται δρομολόγια, επειδή τις συγκεκριμένες ημέρες γίνεται η συντήρηση των υδροπλάνων. Να προσθέσω ότι οι άλλες γραμμές πάνε καλά, ενώ φέτος συνδέουμε τα Ιόνια Νησιά και με το Πρίντεζι”.

Ο εκπαιδευτής των πιλότων της εταιρείας, Γκρέγκ Μάϊλς, ανέφερε ότι στη Ζάκυνθο υπήρχαν λιγότερα εμπόδια για την έλευση των υδροπλάνων, σε σχέση με άλλες περιοχές.
“Στη Ζάκυνθο δεν συναντήσαμε πολλά εμπόδια. Οι τοπικές αρχές, όπως είναι το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο, μάς βοήθησαν αρκετά. Περισσότερες δυσκολίες συναντήσαμε στη Κεφαλλονιά και στην Πάτρα. Από ΄κει και πέρα, πρέπει να γίνει γνωστό ότι τα υδροπλάνα δεν επηρεάζονται από τον καιρό, αφού μπορούν να ελλιμενιστούν ακόμη κι΄ αν το “φούσκωμα” της θάλασσας φτάνει το ένα μέτρο. Ο κάθε επιβάτης μπορεί να έχει μαζί του αποσκευές, οι οποίες όμως δεν θα ξεπερνούν τα 12 κιλά” ανέφερε ο κ. Μάϊλς.

gogos@imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: