Σεπτεμβρίου 25, 2008

Το 2010 θα πάει το μετρό στο Ελληνικό

Πηγή: Zougla.gr

Με καθυστέρηση κάποιων μηνών λόγω της εύρεσης σημαντικών αρχαιοτήτων κυρίως στην περιοχή του Αλίμου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση του μετρό από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι το Ελληνικό. Συγκεκριμένα, η νέα γραμμή θα δοθεί στην κυκλοφορία το πρώτο τρίμηνο του 2010 και όχι το Δεκέμβριο του 2009, που ήταν ο αρχικός χρόνος παράδοσης.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, επισκέφτηκε σήμερα το σταθμό της Ηλιούπολης και παρακολούθησε την άφιξη του "μετροπόντικα Νίνη" από το σταθμό του Ελληνικού, με τoν οποίo ολοκληρώθηκε η διάνοιξη της σήραγγας της επέκτασης, που περιλαμβάνει δύο ακόμη ενδιάμεσους σταθμούς, στον Άλιμο και την Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η επέκταση θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 80.000 επιβάτες, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Σουφλιάς σε ώρα αιχμής, η διαδρομή με ΙΧ αυτοκίνητο από το Ελληνικό έως το Σύνταγμα διανύεται στην καλύτερη περίπτωση σε 45 λεπτά, ενώ με το μετρό η ίδια απόσταση καλύπτεται μόλις σε 15 λεπτά.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της επέκτασης του μετρό από το Χαϊδάρι στον Πειραιά, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες μελέτης και δημοπράτησης της καινούργιας γραμμής μετρό από το Γαλάτσι στο Σύνταγμα και από εκεί στο Μαρούσι, συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: