Σεπτεμβρίου 06, 2008

Ασυνείδητος παρέσυρε και εγκατέλειψε 17χρονο

από το Protothema.gr




Ασυνείδητος παρέσυρε και εγκατέλειψε 17χρονο

5 Σεπτεμβρίου 2008, 18:05

του Μανώλη Βάϊα

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει το αστυνομικό τμήμα του Αλμυρού Μαγνησίας για να εντοπίσει τον ασυνείδητο οδηγό ενός Ι.Χ. με βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, που παρέσυρε και σκότωσε έναν 17χρονο μαθητή Λυκείου στο 87ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου – Λαμίας στο ύψος της Σούρπης και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Το άτυχο αγόρι κατευθυνόταν από τη από Λαμία προς Βόλο με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο προσπάθησε να διασχίσει κάθετα την παλιά εθνική οδό. Ο 17χρονος Λάζαρος Μπαλίου από την Αλβανία προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση φρενάροντας απότομα, με αποτέλεσμα η μηχανή να «διπλώσει» και να συρθεί στο οδόστρωμα. Ο νεαρός μαθητής, που δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, χτύπησε στο κεφάλι και άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή.

Όμως, αντί να σταματήσει και να προσπαθήσει να τον βοηθήσει, ο ασυνείδητος οδηγός του αυτοκινήτου τον εγκατέλειψε αβοήθητο και έφυγε αναπτύσσοντας ταχύτητα! Όμως, αυτόπτες μάρτυρες κράτησαν τον αριθμό της βουλγαρικής πινακίδας και τον έδωσαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι έδωσαν σήμα για την αναζήτησή του σε όλες τις υπηρεσίες της χώρας.

Το εμπλεκόμενο αυτοκίνητο εντοπίστηκε χθες στις 10.45 το πρωί εγκαταλελειμμένο στην Αγία Τριάδα Σούρπης. Οι αστυνομικές αρχές το μετέφεραν για πραγματογνωμοσύνη και εξακρίβωσαν ότι ο οδηγός του ήταν άντρας, υπήκοος Αλβανίας. Ωστόσο, παραμένει άφαντος. Το τραγικό θύμα, που κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στη Σούρπη, γεννήθηκε στην Αλβανία αλλά ήρθε βρέφος στην Ελλάδα μαζί με τον δίδυμο αδελφό του και την οικογένειά του που κατοικεί μόνιμα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: