Οκτωβρίου 25, 2008

Δικηγορικός σύλλογος Πάτρας: Ετοιμάζει αγωγή για κατάργηση των διοδίων

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ


Δράση ενάντια στο καθεστώς των διοδίων, που επέβαλε η εταιρεία που έχει αναλάβει την ανακατασκευή του δρόμου Κόρινθος - Πάτρα - Τσακώνα, η "Ολυμπία Οδός", με την ανοχή της κυβέρνησης, αναλαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας, τα μέλη του οποίου προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.


Οι δικηγόροι της Πάτρας αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να καταθέσουν αγωγή στο Πρωτοδικείο της Πάτρας, ενώ παράλληλα καλούν με επιστολή τους και όσους φορείς το επιθυμούν να υπογράψουν τη σχετική αγωγή, προκειμένου να είναι διάδικοι στη δίκη που θα διεξαχθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το σκεπτικό της αγωγής, που θα καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας, θα βασίζεται στο επιχείρημα ότι η καταβολή των διοδίων για τη χρήση της υπάρχουσας εθνικής οδού είναι παράνομη, καθώς η σχετική οδηγία της Ε.Ε. ορίζει ότι αντίτιμο καταβάλλεται μόνο για τη χρήση αυτοκινητόδρομων.

Επιπλέον, υπάρχει το επιχείρημα ότι οι χρήστες του δρόμου δεν είναι δυνατόν να καλούνται να πληρώσουν για υπηρεσίες, τις οποίες θα λάβουν μελλοντικά, καθώς, σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο νέος υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος, που θα ενώνει την Aθήνα με την Πάτρα και τον Πύργο, θα είναι έτοιμος στα τέλη του 2011.

Την ίδια ώρα, από τον παραχωρησιούχο κρατούν χαμηλούς τόνους για το θέμα των οδηγών, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν, υπό το παραπάνω σκεπτικό, τα αυξημένα διόδια και αποφεύγουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για τη δίωξη των οδηγών.

Να σημειωθεί ότι το πλέον επικίνδυνο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου αποτελεί η γνωστή Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών, στο οποίο συμβαίνει το 30% των τροχαίων ετησίως. Άλλωστε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, την τελευταία τετραετία από το 120ό έως το 129ο χλμ. της εθνικής οδού καταγράφηκαν εννιακόσια τροχαία, εκ των οποίων τα 19 ήταν σοβαρά και άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς και 29 βαριά τραυματίες.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Παραμονες χριστουγεννων 2008,νοσηλευωταν στο νοσοκομειο του Ριου η Συζηγος μου.Οδηγωντας επιτης εθνικης οδου Πατρων-Κορυνθου με κατευθυνση προς το νοσοκομειο,μου διεφυγε η εξοδος.Σταματησα στα διο-δια και ρωτησα την υπαλληλο να μου πει που ειναιη επωμενηεξοδος.Εκεινη προσποιηθηκε οτι δεν ξερει επακρι-βως! Ζητησα να μην πληρωσω και να μου επιτραπει να μπω αμεσως Δεξια σε εναν χωματοδρομο που γνωριζα οτι υπηρχε και χρησιμοποιουν οιυπαλ-ληλοι,η τροχαια και οι ..φιλοι των διοδιων..! Η κυρια αυτη αρνηθηκε απειλωντας οτι θα καλεσει την τροχαια λεγοντας :ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ,ΚΑΤΑ Τ'ΑΛΛΑ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ !Διαματρυρηθηκα λεγοντας οτι η μη υπαρξη ενημερωτικης πινακιδας που να δηλωνει την επωμενη εξοδο μετα το ΡΙΟ ,ειναι απατη καιεσκεμμενη!Κατ' εμε ,η δηλωση της υπαλληλου εχει σχεση με το επιβαλλομενο χαρατσι απο την κυβερνηση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ ,ιΔΙΩΤΗς
ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΤΗΛ:2695027077.

ΥΓ:ΕΑΝ η καταθεση μου εξυπηρετει τον σκοπο της αγωγης σας,ευχαριστως να παραστω ως μαρτυρας.








Διαμαρτυρηθηκα λεγοντας οτι προκειται περι