Οκτωβρίου 13, 2008

Δράση στη Θεσσαλονίκη στις 15 Οκτωβρίου από την Ένωση Πεζών

Το Bloka.com στηρίζει την ακτιβιστική ενέργεια της Ενωση Πεζών που θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες ενώνονται και διεκδικούν και δε μπορούμε παρά να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

15 Οκτωβρίου

Παγκόσμια ημέρα λευκού μπαστουνιού

...και το αίσχος της οδού Αγίου Δημητρίου

από την Ευαγγελίστρια μέχρι το Καυταντζόγλειο

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, παγκόσμια μέρα για τα άτομα με προβλήματα όρασης, επιλέξαμε η Ένωση για τα δικαιώματα των πεζών και η οργάνωση «Αναπηρία Σήμερα» για να ξεκινήσουμε την καμπάνια διαμαρτυρίας ενάντια στην προκλητική στάθμευση Ι.Χ. αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια της οδού Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, του Τελογλείου, του ΑΧΕΠΑ και του Καυταντζογλείου σταδίου.

Όσοι κυκλοφορούμε πεζοί σ’αυτή την περιοχή, γνωρίζουμε την κατάσταση: αυτοκίνητα παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια αποκλείουν εντελώς (μα εντελώς) τη χρήση του πεζοδρομίου, αχρηστεύουν τον οδηγό τυφλών, την ειδική λωρίδα από κίτρινες ανάγλυφες πλάκες, και μας αναγκάζουν να περπατάμε στο οδόστρωμα καταπατώντας την αξιοπρέπειά μας και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μας.

Ως Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών καλούμε

· τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία να μεριμνήσουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Και ως αντιμετώπιση δεν εννοούμε την περιστασιακή βεβαίωση παραβάσεων με «κλήσεις», αλλά τη συστηματική απομάκρυνση των αυτοκινήτων με γερανούς.

· την Πρυτανεία του ΑΠΘ να δημιουργήσει χώρους στάθμευσης για φοιτητές και προσωπικό και να συμμαζέψει την ακαλαίσθητη και χαώδη εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή.

· τη ΔΕΘ να φροντίσει για τη στάθμευση εκθετών και επισκεπτών της και να πάψει να «εξάγει» το πρόβλημά της στη γύρω περιοχή.

Η πρώτη οργανωμένη παρουσία μας θα γίνει την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι. Σημείο συνάντησης το πεζοδρόμιο μπροστά στο Τελόγλειο. Θα συνεχίσουμε μέχρι να δοθεί λύση για τους χιλιάδες πεζούς που διέρχονται από εκεί καθημερινά.

ΕΝΩΣΗ για τα δικαιώματα των ΠΕΖΩΝ

www.enosipezon.gr

Οργάνωση πολιτών με αναπηρίες ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: