Οκτωβρίου 08, 2008

Νυχτερινές διαδρομές με τρόλεϊ

Σημερινό δημοσίευμα από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

Νυχτερινές διαδρομές με τρόλεϊ

Από την Παρασκευή και το Σάββατο αρχίζουν δρομολόγια μετά τις 12 το βράδυ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος


Νυχτερινά δρομολόγια και με τα τρόλεϊ- μετά το επιτυχημένο εγχείρημα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας στο Μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο- εγκαινιάζει από την ερχόμενη Παρασκευή ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Τα πρώτα νυχτερινά δρομολόγια των τρόλεϊ θα συνδέουν το κέντρο της Αθήνας με το Περιστέρι, ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθήσει και η λειτουργία νυχτερινών λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες θα αποτελούν την προέκταση του Μετρό και του ηλεκτρικού σε διάφορες πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας (Αιγάλεω, Κηφισιά, Πειραιά κ.λπ.).

Ειδικότερα, όσον αφορά τα ΗΛΠΑΠ, από την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο, 10 και 11 Οκτωβρίου αντίστοιχα, πρόκειται

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας με νυχτερινά δρομολόγια αναμένεται και στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ να παραταθεί η λειτουργία της γραμμής «12- Ζάππειο- Περιστέρι». Τα προγραμματισμένα δρομολόγια των τρόλεϊ στη γραμμή αυτή θα γίνονται ανά 20 λεπτά, με ανταπόκριση στον σταθμό του Μετρό «Άγιος Αντώνιος», ενώ κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες η γραμμή θα συνδέει τον Άγιο Ιερόθεο με την Ομόνοια. Το τελευταίο τρόλεϊ θα αναχωρεί από την Ομόνοια προς τον Άγιο Ιερόθεο στη 1.50, ενώ από τον Άγιο Ιερόθεο προς την Ομόνοια το τελευταίο δρομολόγιο θα είναι στις 2.20.

Σημειώνεται ότι με το Μετρό και τον ηλεκτρικό, όπου τα νυχτερινά δρομολόγια άρχισαν τον περασμένο χειμώνα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο μετακινούνται συνολικά περίπου 55.000 επιβάτες. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των δύο επιχειρήσεων, οι επιβάτες τις ώρες επέκτασης του ωραρίου φθάνουν τους 15.000 στον ηλεκτρικό και τους 40.000 στο Μετρό.

Ο ΟΑΣΑ βρίσκεται ήδη στο στάδιο ολοκλήρωσης μελέτης για την επέκταση του μέτρου και σε λεωφορειακές γραμμές οι οποίες θα ξεκινούν από τους σταθμούς του Μετρό. Στόχος του μέτρου είναι οι επιβάτες να φτάνουν ευκολότερα στο σπίτι μετά τη νυχτερινή τους έξοδο, χωρίς να απαιτείται η μίσθωση ταξί ή η χρήση του δικού τους Ι.Χ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε και χρόνια πολλά,

μάλλον οι συντάκτες του άρθρου στην συγκεκριμένη εφημερίδα, δε γνωρίζουν ότι εδώ και λίγα χρόνια, λειτουργεί όλο το 24ωρο η γραμμή 11των ΗΛΠΑΠ καθώς και οι γραμμές ΕΘΕΛ Χ14,500,790 και η παλαιότερη όλων 040, καθώς και τα λεωφορεία αεροδρομίου.