Απριλίου 26, 2008

Ελληνικές διασταυρώσεις - no.1 (Θήβα)

Bloker: Μάκης

Αγαπητοί blokers σας στέλνω κάποιες φωτογραφίες απο Θήβα.
Οι φωτογραφίες αφορούν μια διασταύρωση στους Αγ. Θεοδώρους στην Θήβα, στην οποία έγινε ανάπλαση και φτιάχτηκε ένας κυκλικός κόμβος (υποτίθετε) για καλήτερη ροή της κυκλοφορίας.Το παράξενω (για 'μενα) είναι ότι και στις 4 εισόδους του κυκλ. κόμβου υπάρχουν 4 STOP !!!! και 1 ξεχασμένο και ξεθωριασμένο σήμα παραχώρησης προτεραιότητας.
Είναι πρώτη φορά που βλέπω 4 STOP μαζί σε κυκλ. κόμβο.
Εσείς τι λέτε είναι σωστό αυτό ? και αν φτάσουν την ίδια ωρα 4 οχήματα ποιό θα έχει προτεραιότητα ή αν γίνει κάποιο ατύχημα ποιός θα είναι αυτός που φταίει ? Τώρα άλλοι οδηγοί σταματούν στα STOP, άλλοι όχι.





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στους κυκλικούς κόμβους υπάρχουν 2 επιλογές ή έχουν προτεραιότητα όλοι οι δρόμοι που εισέρχονται στο δρόμο ή έχουν προτεραιότητα όσοι κινούνται στον κόμβο. Τα 4 stop στους εισερχόμενους δρόμους σημαίνουν το δεύτερο, δίνεις προτεραιότητα σε αυτόν που κινέίται ήδη πάνω στην κυκλική πορεία. Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν οι δυο οδηγοί από τους δυο εισερχόμενους κόμβους γιατί αυτός που είναι αριστερότερα έχει πρώτος εισέλθει στον κόμβο άρα έχει προτεραιότητα.Το αν σέβονται οι οδηγοί βέβαια τα stop είναι άλλη ιστορία, απλώς προτιμούν να κατεβαίνουν με ταχύτητα την Αυλίδος και να εισέρχονται με φόρα στον κόμβο παρόλο που δεν έχουν πια προτεραιότητα. Οδηγούν με τη συνήθεια και το ¨΄ετσι θέλω¨και όχι διαβάζοντας τη σήμανση ενός κόμβου που άλλαξε μορφή. Είναι θέμα κοινωνικής συνείδησης και οδικής παιδείας. Το σήμα που δεν έχει ξεχαστεί καλό θα είναι να ενοχλήσετε τον Δήμο να το αφαιρέσει.