Νοεμβρίου 27, 2007

Ελλειψη αστυνόμευσης για ΛΕΑ / φώτα στα τούνελ

Bloker: JN

Εχετε δει/ακούσει ποτέ να δίνουν κλήση σε όποιον:

1. Κινείται στην ΛΕΑ (ειδικά για την Α.Ο. και στο κομμάτι πριν την έξοδο 11 που πάντα υπάρχουν ανεγκέφαλοι που προσπαθούν να προσπεράσουν από δεξιά !!! - στην ΛΕΑ - και εκνευρίζονται κιόλας αν δεν μπορούν να περάσουν λόγω στενότητας δρόμου)

2. ΔΕΝ αναβει φώτα (έστω και τα μικρά) σε τούνελ (με την φαιδρή δικαιολογία "εγώ βλέπω" - οι άλλοι σε βλέπουν ανεγκέφαλε; και τρέχει και σαν μουρλός)

3. Κινείται (και αυτό πολύ συχνό φαινόμενο για την Α.Ο) στην ΜΕΣΑΙΑ λωρίδα με 50-60 ενώ η δεξιά είναι ΑΔΕΙΑ (και σε αναγκάζει είτε να κάνεις την παρανομία να τον περάσεις από δεξιά - επικίνδυνο - είτε να περιμένεις να περάσουν όλοι οι άλλοι από αριστερά και μετά να περάσεις)

4. Ο,τι και το (3) αλλά για ΦΟΡΤΗΓΑ (και σε Ε.Ο.) που ακόμα περισσότερο στην μεσαία πρέπει να κινούνται ΜΟΝΟΝ όταν προσπερνούν - στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ λωρίδα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κινούνται για οποιονδήποτε λόγο.

Η Τροχαία ελέγχει μόνον για ταχύτητα και ζώνες αλλά δεν επαρκεί.

Τα ανωτέρω θεωρώ ότι είναι πιο επικίνδυνα από το να πηγαίνεις (με ένα σχετικά καλό αυτοκίνητο) με 150 αντί για όριο 120.

Πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση και για αυτά και να διαφημιστεί κιόλας για να μην γίνονται.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι η ταχύτητα που σκοτώνει, αλλά η διαφορά ταχύτητας..

scepticusbatsicus είπε...

Χμμ,λοιπον επειδη υπηρετω στην Αττικη Οδο εχω να πω τα εξης.
Εχεις δικιο να εισαι αρχικα αγανακτισμενος αλλα:
1:Συγκεκριμενα για Λ.Ε.Α. γραφουμε δεκαδες κλησεις την ημερα.Εγω προσωπικα εχω προσπαθησει πριν 2 χρονια να παω σε τροχαιο που καιγοταν ζωντανος ο αλλος στ'αμαξι του,στο υψος της Μαγουλας(2 λωριδες+λ.ε.α.)και επειδη οι δυο λωριδες κυκλοφοριας δεν προχωρουσαν,καποια στιγμη μπαιναν και στη λ.ε.α. μεχρι που εκλεισε και αυτη.Οταν μετα απο κανα 10λεπτο εκανα αναστροφη απο Μαγουλα,ο δρομος ηταν κλειστος και περπατησαμε 600μ. με τα ποδια..Η Πυροσβεστικη και τα ασθενοφορα δεν μπορουσαν να φτασουν...
2:Η αληθεια ειναι πως για τα φωτα δεν γραφουμε παρα μονο αν μας τσατισει ο αλλος(:p).Και ο λογος ειναι απλος:το προστιμο ειναι ιδιο με της λ.ε.α.,200 Ε με 20ημερη αφαιρεση διπλωματος,αδειας και πινακιδων..Τσιμπαει λιγο οποτε ειμαστε λιγο συγκρατημενοι..
3:Το ελαχιστο οριο ταχυτητας ειναι 50 χλμ την ωρα,οποτε νομικα δεν μπορουμε να γραψουμε αυτους που πηγαινουν με 50-60..Αλλα η αληθεια ειναι πως τις περισσοτερες φορες τους σταματαμε απο περιεργεια/καχυποψια,για να δουμε αν παθανε κατι(δε μπορουμε να τους αφησουμε να κυκλοφορουν με μηχανικο προβλημα ή ακομα χειροτερα αν ειναι μεθυσμενοι)
4:To αρ.29 που λεει για τους αυτ/δρομους(λ.ε.α. , φωτα στα τουνελ κ.λ.π.),αναφερει πως τα βαρεα οχηματα πρεπει να κινουνται στις δυο δεξιες λωριδες,ειτε εχει 3 συνολικα ειτε 4 ειτε περισσοτερες).Δεν αναφερει για προσπεραση τπτ.Για αριστερη λωριδα,τους γραφουμε και οταν ειναι σε σημειο που εχει δυο λωριδες(Μαγουλα,Μαραθωνος) και πολυ μαλιστα.
Αλλα ομολογουμενως δεν μπορουμε να ειμαστε πανταχου παροντες,ουτε για την αριστερη λωριδα ουτε για τη λ.ε.α. ουτε για τπτ..Αυτα.

Ανώνυμος είπε...

ηχορυπανση
ΦΙΛΤΑΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΨΑΧΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ -PUNTO TURBO- ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ ΜΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΝΤΕΣΙΜΠΕΛ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΜΟΥ ,ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΚΑΠΝΑ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΣΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ..ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ
ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΟΤΑΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ?
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ..ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ, ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ... ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΔΩ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΗΤΟ.-ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΝ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΣΥΔΟΤΟΙ
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ .

Ανώνυμος είπε...

ΥΚΝ-2821 ΤΡΟΧΑΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΑΝ ΣΥΧΝΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΗΣ Α.Ο. ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Ε.Ο.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ "ΨΩΜΙ","ΨΗΤΟ", "ΜΠΙΚΙΚΙΝΙΑ",ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΑΝΤΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΖΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ! ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΥΣΤΟΧΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ(ΖΩΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, κ.α.)ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ! ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ "ΚΑΛΑ" ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!