Δεκεμβρίου 12, 2007

Πίσσα και... πούπουλα για την εγκληματία ΒΡΠίσσα και... πούπουλα για την εγκληματία ΒΡ

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑ

Το μεγαλύτερο στην Ιστορία περιβαλλοντικό έγκλημα μεθοδεύει ο γίγαντας της βρετανικής πετρελαιοβιομηχανίας, η εταιρεία ΒΡ, που μπορεί να βγαίνει προς τα έξω με ένα φιλικό πρόσωπο, αναζητώντας καθαρότερους τρόπους παραγωγής ορυκτών καυσίμων, αλλά επένδυσε ταυτόχρονα 1,5 δισεκατομμύριο στερλίνες στην εξόρυξη πετρελαίου από τον Καναδά με αδόκιμες για τους περιβαλλοντιστές μεθόδους.

Η πολυεθνική παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου, που είχε την περασμένη χρονιά κέρδη 11 δισεκατομμύρια στερλίνες, είναι τώρα αντιμέτωπη με την προοπτική μεγάλης σύγκρουσης με το πράσινο λόμπι των δασών της Βόρειας Αμερικής. Η περιβαλλοντική οργάνωση «Γκρινπίς» ζήτησε την άμεση ανάληψη δράσης εναντίον της ΒΡ, από τη στιγμή που αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική που επί μακρόν ακολουθούσε και να επενδύσει στην «άμμο» των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων της καναδικής επαρχίας Αλμπέρτα, που είναι τα δεύτερα μεγαλύτερα παγκοσμίως μετά τις πηγές της Σαουδικής Αραβίας.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου από την πισσώδη άμμο που υπάρχει κάτω από χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα δασών στη βόρεια Αλμπέρτα, προκαλεί την έκλυση τετραπλάσιων ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα, που είναι και το μεγαλύτερης επικινδυνότητας αέριο από εκείνα που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η βιομηχανία αυτή θα παράγει 100 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, το χρόνο μέχρι το 2012, ποσοστό αντίστοιχο του ενός πέμπτου των συνολικών ετήσιων εκπομπών της Βρετανίας. Οι ειδικοί εκτιμούν φυσικά ότι με τον τρόπο αυτό ο Καναδάς δεν θα επιτύχει τον περιορισμό των εκπομπών του στα επίπεδα που προβλέπονται με βάση το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Ταυτόχρονα, μια τεράστια «πληγή» ανοίγει στο τοπίο των δασών του Καναδά. Εκατομμύρια τόνοι φυτών και εδάφους σαρώνονται στα σημεία εξόρυξης και εκατομμύρια λίτρα νερού εκτρέπονται από τα ποτάμια.

Στην πολυεθνική αυτή βιομηχανία μετέχουν εξίσου η αγγλο-γερμανική Shell και η αμερικανική Exxon-Mobil, ενώ χρειάζονται περίπου δύο τόνοι άμμου για την παραγωγή ενός και μόνο βαρελιού πετρελαίου.


(Πηγή: environment.independent.co.uk)


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/12/2007

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Good day !.
You re, I guess , probably curious to know how one can make real money .
There is no need to invest much at first. You may start to get income with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you need
The company represents an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

Its head office is in Panama with affiliates everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
Do you want to become really rich in short time?
That`s your chance That`s what you really need!

I`m happy and lucky, I started to get income with the help of this company,
and I invite you to do the same. It`s all about how to choose a proper partner who uses your money in a right way - that`s AimTrust!.
I take now up to 2G every day, and my first investment was 500 dollars only!
It`s easy to join , just click this link http://ikelarafor.lookseekpages.com/yvukoni.html
and lucky you`re! Let`s take this option together to get rid of nastiness of the life