Μαρτίου 26, 2009

Απαντηση αστυνομικου ..

από τον bloker x4670

Τεταρτη 18-3-09 ωρα 01:25 το βράδυ

Αστυνομικοί της τροχαίας Πτολεμαίδας έκαναν αλκοτέστ σε διασταύρωση μέσα στην πόλη
σε έλεγχο που εγινε σε οχημα ο οδηγός φύσηξε και έδειξε το μηχάνημα 0,44mg οπως ηταν φυσικό 700ευρω κλήση και το δίπλωμα...Όμως την ώρα που γινοταν αυτο σταμάτησαν και δεύτερο όχημα το οποιο ο οδηγος ηταν χαλια δεν μπορουσε να πάρει τα "πόδια" του ,του εγινε σύσταση του αφαίρεσαν το δίπλωμα και 1200 ευρω κλήση και του ειπαν καληνύχτα πάρε το αυτοκίνητο και φύγε...Αμεσως καποιοι αλλοι οδηγοι ενοχληθηκαν και αντεδρασαν στην κινηση αυτη και ρώτησε τον αστυνομικο με λιγο έντονο τροπο --καλά δεν τον βλέπεις ,θα σκοτώσει κανέναν ...και ο αστυνιμικος απαντησε -- Κυριε μου εγω ειμαι καλημένος η κλήση γράφει οτι επρεπε να ακινητοποιηθεί το αυτοκινητο, με δική του ευθύνη το παίρνει ο πιτσιρικάς...
Λιγο σεβασμό κύριε αστυνομικέ στους συμπολίτες σου έπρεπε να δείξεις... :twisted: :twisted: :twisted:
και αφου αναγράφει η κλήση ακινητοποιήση καντην σωστά..μην έχουμε θύματα και μέσα στην πόλη.

Μαρτίου 22, 2009

Κατασκευή κόμβων για την ευκολότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία στην Πτολεμαΐδα

από τον bloker x4670

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την πόλη της Πτολεμαϊδας ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαϊδας στην πρόσφατη συνεδρίαση του στις 12 Μαρτίου 2009. Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως στη δημιουργία ασφαλών διασταυρώσεων-κόμβων, εκεί που διαπιστώνονται αυξημένα κρούσματα τροχαίων ατυχημάτων, σε συνέχεια της εγκεκριμένης από το διοικητικό συμβούλιο κυκλοφοριακής μελέτης σε περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πτολεμαϊδας.

Εικόνα
Εικόνα
Στόχος είναι η ολοκληρωμένη παρέμβαση σε περιοχές έξω από το κέντρο, κυρίως στην περιοχή της άνω Πτολεμαϊδας, με στόχο την αστική ολοκληρωμένη παρέμβαση με αναφορά σε αυτή την περιοχή.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρης Τσιούμαρης οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο είναι μια παγκόσμια τακτική, αφού έχει αποδειχθεί ότι είναι η ασφαλέστερη και επιλύει σημαντικά κυκλοφοριακά ζητήματα. Επιλέχθηκαν κάποια σημεία αρχικά και στη συνέχεια θα υπάρξει επέκταση της παρέμβασης και σε άλλες περιοχές, όπου στο παρελθόν είχαμε πολλά ατυχήματα.

Την εισήγηση έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθανάσιος Βούρας, ο οποίος παρουσίασε τα σχέδια των κόμβων και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού. Οι κόμβοι θα αντικαταστήσουν τα φανάρια σε πολλές περιοχές, προσφέροντας ασφάλεια και ευκολότερη διέλευση.
Συγκεκριμένα κόμβοι πρόκειται να κατασκευαστούν στις περιοχές 25ης Μαρτίου- Μονής Γουμεράς, 25ης Μαρτίου- Ελευθερίου Βενιζέλου, Γράμμου- Μικράς Ασίας.

www.ptolemaida.org

"Έπρεπε να του πάρουν το αμάξι και να μην το ξαναδώσουν"


"Πλατεία Κολωνακίου παρκάρισμα "ευαισθησίας". Η ράμπα μπλοκαρισμένη και με δυσκολία να περάσει πεζός, ούτε κουβέντα για αναπηρικό καροτσάκι. Πήρε κλήση ο οδηγός, αλλά κανονικά δεν έπρεπε να το σηκώσει γερανός;"

από troktiko

Μαρτίου 21, 2009