Ιουλίου 07, 2008

Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε. Οχι μποτιλιάρισμα στα ΤΕΜΠΗ

από τον bloker Erling

Αν και δεν έχω διαβάσει ακόμα τοπική εφημερίδα, μάλλον θα θριαμβολογούν γιατί δεν υπήρχε μποτιλιάρισμα στα Τέμπη, τουλάχιστον την ώρα που επέστρεφα εγώ (23:00).
Ναι κύριοι της τροχαίας, συγχαρητήρια. Τα καταφέρατε να έχει μια ομαλή και συνεχή ροή η κυκλοφορία στα Τέμπη.
Αλλά ας περιγράψω τι είδα και εγώ επιστρέφοντας από τα παράλια του Ν. Λάρισας και συγκεκριμένα από το Ομόλιο.
Φτάνοντας λοιπόν στην Ε.Ο. πριν βγούμε σε αυτήν, μας στέλνει ένας κύριος της Τροχαίας δεξιά ώστε να περάσουμε κάτω από την γέφυρα και να βγούμε στο ρεύμα προς Λάρισα. Ωραία μέχρι εδώ αν εξαιρέσουμε την απαράδεκτη κατάσταση του παρακαμπτήριου δρόμου. Αλλά ελέω της ασφάλειάς μας κρίνω σωστή την κίνηση να μας οδηγούν σε αυτόν τον καρόδρομο (ο οποίος δεν υπάρχει στο οδικό δίκτυο και δεν είναι ΚΑΝΕΝΟΣ η ευθύνη για την συντήρησή του).

Είμαι καρφωμένος λοιπόν στην ανηφόρα και περιμένω να δώσει κάποιος τροχονόμος σήμα για να προχωρήσουμε.
Μετά από κανένα 10λεπτο, ανεβαίνω 10μ.
Μετά από λίγο άντε πάλι.
Μπα λέω, δεν έχει τροχονόμο να ρυθμίζει την κυκλοφορία και όποιος προλαβαίνει βγαίνει?
Τελικά ανεβαίνω επάνω και βλέπω ότι, έχει τροχονόμο.
Το σημείο είναι μετά από δεξιά στροφή στο ρεύμα προς νότο

Περιμένω, περιμένω και ξαφνικά βλέπω τον τροχονόμο ενώ δεν έχει σταματήσει το ρεύμα που κατεβαίνει προς Λάρισα-Αθήνα να λέει στα μπροστά αυτοκίνητα να ξεκινήσουν. Φεύγει ένας (καταλαβαίνοντας λάθος τον τροχονόμο που μάλλον ήθελε να του πει να βγει μετά το φορτηγό) αλλά βγαίνει σφήνα μπροστά στον ερχόμενο από βορρά ο οποίος δεν ήξερε τι συμβαίνει. Βλέπει μόνο κάποια στιγμή τον τροχονόμο να του λέει να σταματήσει για να μην τρακάρουν. Το ατύχημα αποφεύχθηκε τελικά. Άρχισε να φωνάζει ένας βαθμοφόρος και έτρεξε να στείλει σήμα με το CB να τον σταματήσουν (δεξιά στο video). Ποιον? Αυτόν που βγήκε με το σήμα του τροχονόμου (άσχετο το ότι δεν κατάλαβε τι του είπε) ή τον άλλον που έρχονταν από βορρά αλλά δεν είδε κανένα σήμα να κόψει ταχύτητα (παρά μόνο πριν τρακάρουν)?
Φτάνοντας εκεί, λέω στον τροχονόμο ότι δεν βγαίνω αν δεν κόψει το ρεύμα, ώστε να βγω με ασφάλεια. Είχαμε μια στιχομυθία (προσβλητική για εμένα) την οποία δεν μπορώ να παρουσιάσω γιατί μόλις είχε τελειώσει η μπαταρία της κάμερας που θα την έγραφε (όπως αποσπασματικά έγραφε ότι είχε γίνει νωρίτερα) και τελικά έφυγα όταν ΕΓΩ έκρινα ότι βγαίνω με ασφάλεια.

Και κάθομαι και αναρωτιέμαι, αφού πάλι βγαίνουμε με ιδία ευθύνη (μιας και ο τροχονόμος δεν κάνει ΚΑΝΕΝΑ σήμα στους ερχόμενους από Βορρά) ποιος ο λόγος να υπάρχει τροχονόμος?
Ήταν τόσο δύσκολο, όταν έρχονταν κάποιο φορτηγό (είναι επίπεδο το σημείο) να του ελαττώνουν ταχύτητα πριν μπει στην γέφυρα, ώστε να αργήσει να φτάσει στο σημείο εξόδου για να βγαίνει με άνεση ο κόσμος?

Αλλά κατάλαβα τι συμβαίνει.
Στον βωμό του θεαθήναι, για να μην τα ακούσουν πάλι ότι μπλόκαραν τα Τέμπη, αποφάσισαν να ορίσουν αυτοί (οι Τροχαίοι) το επίπεδο ασφάλειας του καθενός πολίτη. Χωρίς να γνωρίζουν τι όχημα έχει, τι φορτίο έχει.
Ήθελα να ήξερα, αν τελικά το επεισόδιο που έγινε μπροστά στα μάτια μας, δεν είχε αυτό το τέλος αλλά είχαμε ατύχημα, σε ποιον θα επέρριπταν τις ευθύνες?

Σε αυτόν που βγήκε ακολουθώντας τις οδηγίες του τροχαίου, σε αυτόν που έρχονταν και ο οποίος δεν είδε κανένα σήμα από τον τροχαίο (αφού δεν έκανε) ή στον τροχαίο?

Ευτυχώς το ερώτημά μου θα μείνει αναπάντητο, ελπίζω και σε μελλοντικά σαββατοκύριακα αν ακολουθηθεί η ίδια τακτική από την Τροχαία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AKRIVOS TO IDIO KONTEPSA NA PATHO KAI EGO PERISY GYRIZONTAS APO STOMIO!!!SE KATALABAINO APOLYTA

TO THEMA EINAI OTI OLOI GYRIZOUN PIOMENOI APO TA PARALIA ,MISOKOIMISMENOI KIA ANTI NA PANE LIGO PIO GRHGORA SYMFONA ME TIS YPODEIKSEIS TON TROXONOMON AYTOI XAZEYOUN...

POS KAI OI TROXONOMOI NA MHN NEYRIAZOUN META..TOYS DIKAIOLOGO EN MERH...
EINAI YPOXREOMENOI NA KRATANE THN PSYXRAIMIA TOUS