Οκτωβρίου 20, 2007

Προδιαγραφές Οδικής Σήμανσης (Πινακίδα σε ύψος 1.5 μέτρο!)

Bloker: Alexandros75

--------------
Καλησπέρα,

μόλις εχθές γνώρισα και εγώ από την "ανάποδη" τον καινούριο Κ.Ο.Κ. Συγκεκριμένα πήρα κλήση για παράνομη στροφή αριστερά απο την Αχιλλέως προς την Λ. Αμφιθέας το οποίο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. είναι 200ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οχήματος, πινακίδες και διπλώματος για 20 μέρες! Confused

Εξήγησα στους αστυνομικούς ότι δεν είδα καμία ταμπέλα και στην συνέχεια πήγα πάλι στο σημείο και είδα οτι η ταμπέλα είναι τοποθετημένη στο 1.40μ από το έδαφος στην δεξια πλευρά του δρόμου, πάνω σε μια κολώνα φωτισμού της ΔΕΗ δεμένη με συρματόπλεγμα, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολα ορατή!

Γνωρίζει κανείς ποιες είναι οι προδιαγραφές οδικής σήμανσης και αν μπορώ να κάνω την ένσταση μου μέσα σε αυτές τις 3 μέρες χρησιμοποιώντας αυτήν την αιτιολογία? Μετά απο πάρα πολλά τηλεφωνήματα κάποια υπάλληλος του ΥΠΕΧΩΔΕ μου είπε ότι το ελάχιστο ύψος είναι τα 2.20μ αλλά οι υπάλληλοι στους οποίους με παρέπεμψε έλειπαν οπότε δεν κατάφερα να βρώ περισσότερες λεπτομέρειες.

Ευχαριστώ.
-----------------
(μετά από μερικές μέρες)


Τελικά δικαιώθηκα!! Smile

Είχα πάρει αμέσως μετά την κλήση φωτογραφίες από το σημείο και μετά από πολλά τηλέφωνα στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τρεξίματα στις αντίστοιχες υπηρεσίες κατάφερα και βρήκα τις προδιαγραφές που αναφέρουν ότι οι ταμπέλες οδικής σήμανσης σε κατοικημένες περιοχές πρέπει να βρίσκονται σε ύψος τουλάχιστον 2.20μ και έτσι η ένσταση μου έγινε δεκτή...

Το μόνο που μου είπαν είναι ότι πιο μετά υπήρχε και επιπλέον ταμπέλα για υποχρεωτική πορεία ίσια ή δεξιά(Ρ-51) αλλά επέμενα ότι η κλήση αφορούσε την συγκεκριμένη ταμπέλα (απαγορευτικό αριστερά-Ρ-27) και ότι και η ταμπέλα που υπήρχε πιο μετά ήταν στο κακό της το χάλι. Το έδειχνα και αυτό μέσα από φωτογραφίες.

Ένιωσα μια ανακούφιση γιατί δεν είχα προσέξει καθόλου τις ταμπέλες στην θέση που βρισκόντουσαν. Αλλιώς δεν θα έκανα όλη αυτή την διαδικασία.


---------------
(Bloka.com)

Αγαπητοί φίλοι/ες blokers,

Παρακάτω θα βρείτε τις προδιαγραφές για τις πινακίδες, ύστερα από πρωτοβουλία του bloker Alexandros75 που ήρθε σε επαφή με τη Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας:


Δείτε το αρχείο
_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: