Απριλίου 29, 2008

Η ΕΛ. ΑΣ. σέβεται τον ΚΟΚ; (ΑΤ Αργυρούπολης)

Απο Ηλιούπολη/Αργυρούπολη και μέχρι Βάρκιζα, η τροχαία είναι είδος προς εξαφάνιση.
Οι παραβιάσεις προτεραιότητας και το τρελό πανηγύρι με τους μονόδρομους είναι απίστευτο.

Για να λέμε όμως και τα καλά, φροντίζουν να δίνουν το καλό παράδειγμα.... έξω ακριβώς απο το ΑΤ Αργυρούπολης.

bloker: Blockman

Απριλίου 26, 2008

Ελληνικές διασταυρώσεις - no.1 (Θήβα)

Bloker: Μάκης

Αγαπητοί blokers σας στέλνω κάποιες φωτογραφίες απο Θήβα.
Οι φωτογραφίες αφορούν μια διασταύρωση στους Αγ. Θεοδώρους στην Θήβα, στην οποία έγινε ανάπλαση και φτιάχτηκε ένας κυκλικός κόμβος (υποτίθετε) για καλήτερη ροή της κυκλοφορίας.Το παράξενω (για 'μενα) είναι ότι και στις 4 εισόδους του κυκλ. κόμβου υπάρχουν 4 STOP !!!! και 1 ξεχασμένο και ξεθωριασμένο σήμα παραχώρησης προτεραιότητας.
Είναι πρώτη φορά που βλέπω 4 STOP μαζί σε κυκλ. κόμβο.
Εσείς τι λέτε είναι σωστό αυτό ? και αν φτάσουν την ίδια ωρα 4 οχήματα ποιό θα έχει προτεραιότητα ή αν γίνει κάποιο ατύχημα ποιός θα είναι αυτός που φταίει ? Τώρα άλλοι οδηγοί σταματούν στα STOP, άλλοι όχι.





Απριλίου 23, 2008

Δεν πρόκειται να επαναληφθεί όπως τις Αποκριές

Δεν πρόκειται να επαναληφθεί όπως τις Αποκριές η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών κατά τις ημέρες των εξόδων στον Μαλιακό, δήλωσε σε συζήτηση με το Bloka ο Διευθυντής Διαχείρισης Καμερών του Μαλιακού Αστυνόμος Α' Δημοσθένης Καλαμπαλίκης.
Η όλη ταλαιπωρία τόνισε προήλθε εκείνες τις ημέρες λόγω της τελικής φάσης των έργων του τμήματος Θερμοπύλες – Λαμία. Μέσα στις επόμενες ημέρες παραδίδεται ακόμα 1,5 χιλ αυτοκινητόδρομου πριν από την Λαμία, αλλά ήδη έχει γίνει ο σχεδιασμός να ληφθούν τέτοια μέτρα που να γίνει εύκολη η διέλευση των αυτοκινήτων στο επίμαχο σημείο.
Ακόμα στο link της συνέντευξης που ακολουθεί ο κ. Δ. Καλαμπαλίκης αναφέρεται στα όρια ταχύτητας αλλά και στην αστυνόμευση στον Μαλιακό.


powered by ODEO


*Το ρεπορτάζ είναι μια δουλειά της ομάδας ενημέρωσης του Bloka, και ειδικότερα της bloker "Σαπαλίδου Χρύσα".

Απριλίου 18, 2008

Νέα φωτογραφική κάμερα στην ευθεία του Σείριος

by blokers: GNS, arsenarg, dkotsifis, cyberguy

Νέα σταθερή φωτογραφική κάμερα τοποθετήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο 47ο χλμ στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας (ρεύμα για Λαμία) στο δεύτερο πάρκινγκ μετά το "Σείριος".

Ειλικρινά θέλουμε να ξέρουμε ποιο μυαλό τα σχεδιάζει αυτά και με τι σκοπό πέρα από το εισπρακτικό, βάζοντας κάμερες σε σημεία που είναι από τα πιο ασφαλή της Εθνικής Οδού.
Κύριοι, αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η οδική ασφάλεια, προτείνουμε η κάμερα αυτή να τοποθετηθεί σε κάποια σημείο της Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών, που πραγματικά είναι επικίνδυνο και στο οποίο σκοτώνεται κόσμος.

Κάντε "κλικ" στην εικόνα και δείτε ακριβώς που τοποθετήθηκε η νέα φωτογραφική κάμερα.


Αυτή είναι η καινούργια σταθερή φωτογραφική κάμερα όπως την φωτογράφισε ο bloker dkotsifis

Απριλίου 06, 2008

Μπαμπάς / Μαμά με ζώνη. Το παιδί πίσω χωρίς ζώνη!!

Bloker: Κίμων

Έχω παρατηρήσει το εξής φαινόμενο: Στο αυτοκίνητο μπροστά ο Μπαμπάς/Μαμά με ζώνη και πίσω το παιδί χωρίς ζώνη. Πείτε μου σας παρακαλώ τι να του πεις αυτού του ανθρώπου που φροντίζει την δική του ασφάλεια και όχι του παιδιού του; Σήμερα το πρωί δε, είδα τον πατέρα δεμένο μπροστά να κρατάει το κινητό και το παιδί πίσω να αλωνίζει πέρα δώθε, μου ήρθε εκείνη τη στιγμή να του δώσω μία τιμονιά να την ακούσει στερεοφωνικά αλλά λυπήθηκα το παιδάκι που καθόταν πίσω. Νομίζουν ότι επειδή το παιδί κάθεται πίσω δε χρειάζεται ζώνη?

Από κάποιον το άκουσα και αυτό...."θα βρει στα καθίσματα και δε θα πάθει τίποτα". Μου ήρθε να του κόψω τη γλώσσα για να μη λέει μλκίες. Όπως λέει και ένας φίλος "το σύμπαν και η βλακεία είναι απέραντα, για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος"..